Різні види раку є основною причиною смертності у всьому світі. На його лікування щороку витрачаються мільярди доларів. Щоб уберегти собі і свою батьківщину від цього страшного діагнозу, слід дотримуватися дієти, яка допоможе імунітету у боротьбі з раковими клітинами, інформує sutura.org.ua

Ось які продукти повинні бути в раціоні кожного, хто піклується про своє здоров’я:

Морські водорослі

Вони багаті на йод, нестача якого може викликати розвиток раку молочної залози і яєчників. У водорослях також багато кальцію, калію та інших мінералів, що залужнюють організм, тим самим позбавляючи ракові клітини питної середовища.

Хрестоцвіті

До них відносяться броколі, цвітна капуста, качанна капуста, брюссельська капуста, пліч-чій, крес-салат та інші овочі.

У їх складі є індолі, які мають потужний антиоксидантний ефект Вони, на думку вчених, виводять із ладу надлишкові естрогени, які здатні викликати рак, особливо опухоли молочної залози.

Хрестоцвіти містять багато вітаміну С – потужний антиоксидант. Їх краще вживати у сирому вигляді або приготованими на пару.

Японські та китайські гриби

До них належать гриби маітаке, шиітаке і реї-сі. У їх складі є натуральні імуностимулятори, яких у звичайних грибах немає. Пошукайте їх у сушеному вигляді у крамницях, що торгують китайськими продуктами. Готуйте з них страви, до яких додають гриби.

Червоне віра

Дослідження показали, що полісахариди у складі алое віра мають потужні імуномодулюючі та протиопухлинні властивості – вони активують імунні клітини для боротьби з раком.

Алое зменшує рівні перекисного окислення ліпідів і підвищує рівень відновлених антиоксидантних ферментів.

Коноплі

Численні дослідження показали, що каннабіноїди, що містяться в коноплях, можуть припинити ріст ракових клітин і навіть вбити їх, не завдаючи шкоди здоровим клітинам.

Олія насіння конопель на 80% складається з надзвичайно корисних для імунітету жирних кислот, які мають антиоксидантні та протизапальні властивості та допомагають відновлювати здоров’я на клітинному рівні.

Часник

Часник має виражені хелаторні властивості – він здатний зв’язувати токсині (наприклад, потенційно канцерогенний кадмій з сигаретного диму) та виводити їх з організму.

Також він активує білі кров’яні клітини, які борються з раком. Було доведено, що регулярний прийом часнику знижує ймовірність виникнення раку шлунка. Він також сприяє детоксикації організму.

Куркума

Засіб вважається найпотужнішим антиоксидантом, що має жовчогінний та детоксикаційний ефект. Є докази того, що куркума ефективно бореться з раком молочної залози та іншими онкологічними процесами в організмі.

Її використовують як профілактичний засіб від злоякісних новоутворень, куркума стримує розвиток опухоли.

Обов’язково включіть ці продукти у свій раціон! Будьте здорові!