Фахівці провели дослідження, спрямовані на з’ясування ролі ранкового прийому їжі у метаболізмі організму.

У дослідженні брали участь 35 жінок, що страждають від зайвої ваги, частина з яких завтракала щодня, а частина – не завтрала взагалі. У ході експерименту жінки з’їдали вранці завтрак, багатий на білки, а потім вчені протягом усього дня вимірювали рівень глюкози в їх крові. Результати роботи показали, що рівень глюкози був у нормі у тих учасниць досвіду, хто регулярно їв вранці. У жінок, які воліли пропускати ранковий прийом їжі, рівень глюкози був значно підвищений.

Вчені заявляють, що дослідження однозначно доводитиме користь регулярних сніданків. Ранковий прийом їжі знижує рівень цукру в крові у відповідь на багату білками їжу, а значить, перешкоджає розвитку діабету іншого типу. Фахівці радять обмежувати харчову цінність завтраку 350 калоріями.