Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Рейтинг найкорисніших для здоров’я продуктів
Експерти Європейської асоціації дієтологів та гастроентерологів склали рейтинг найкорисніших продуктів, які містять необхідні для організму мікроелементи та легко засвоюються.
1. Помідори
Перше місце у рейтингу посіли помідори. Їх цінність – у великій кількості активного антиоксиданту лікопіну, клітковини та калію. Завдяки антиоксидантним властивостям помідори (а також томатний соус, приготування з них) допомагають організму боротися з раковими клітинами, вони також корисні для серцево-судинної системи та допомагають знизити артеріальний тиск.
2. Вівсянка
На іншому місці – вівсянка, в якій багато рослинних білків, клітковини, вітамінів групи В та розчинних харчових волокон. Вживання вівсяної каші захищає від підвищеного тиску, очищає травну систему від токсинів. Є вівсянку рекомендується 1-2 рази на тиждень уранці.
3. Ківі
Плоди ківі посіли третю позицію у рейтингу. Ці фрукти містять витамини А, С і Е, їх насіння – жирні кислоти омега-3. Ківі допомагають підтримувати здоров’я сосудів, артеріальний тиск, також вони прискорюють обмін речовин і допомагають худнути.
4. Виноград
Четверте місце рейтингу отримав виноград. Виноград темних сортів уповільнює процеси окислення в організмі, що захищає від появи злоякісних новоутворень. Також виноград дуже корисний для сосудів – він перешкоджає утворенню тромбів.
5. Риба та морепродукти
На п’ятому місці риба та морепродукти. У них містяться жири, витамини, мінерали та мікроелементи, що покращують стан судин та артерій. Дієтологи рекомендують вживати їх 2-3 рази на тиждень.
6. Броколі
Брокколі – на шостому рядку. Брокколі допомагає організму відновитися після перенесених захворювань, він корисний для печінки, серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а також при нервових зривах та при порушенні обміну речовин. Також він дуже потрібний літнім людям, дітям і вагітним жінкам.
7. Авокадо
Сьоме місце посіли плоди авокадо. Завдяки вмісту особливих жирних кислот авокадо робить міцнішими кровоносні судини та серце, а його ферменти допомагають організму регулювати рівень цукру в крові. Також авокадо позитивно впливає на мозок – при його регулярному вживанні знижуються дратівливість і втома, покращується самопочуття в цілому.
8. Яйця
Вчені рекомендують з’їдати мінімум 4 яйця на тиждень. Вещества, що містяться в яйцях, допомагають нейтралізувати шкоду, яку завдає сосудам навколишнє середовище. Крім того, вони насичені кальцієм і лецитином, за рахунок чого запобігають швидке старіння.
9. Часник
На дев’ятому місці у рейтингу – часник. Про його корисні властивості відомо з давніх-давен: він допомагає зберегти судини здоровими, а також знижує рівень поганого холестерину в крові. Крім того, вважається, що вживання чесноку може запобігти зараженню деякими захворюваннями, що передаються повітряно-крапельним шляхом.
10. Оливкова оліяНарешті на десятому місці у рейтингу – оливкова олія першого віджиму. Втримуються мононенасичені жирні кислоти, зокрема – олеїнова кислота, яка знижує рівень холестерину в крові. Оливкова олія легко засвоюється організмом, знижує апетит, прискорює обмін речовин і благотворно впливає на шлунок.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!