З раком молочної залози зустрічається дуже багато жінок по всьому світу. Про хворобу, її симптоми та профілактику говорять привселюдно, але кількість випадків утворення злоякісних опухолей не скорочується, а наоборот набирає обертів. Вчені то і справа, знаходять нові причини виникнення даної проблеми і з ще більшим завзяттям намагаються знайти засіб боротьби.

Вчені провели дослідження, в результаті якого з’ясували, що високе споживання жиру (особливо жиру в молоці та сирі) – фактор, що сприяє появі злоякісних клітин, інформує sutura.org.ua

Молочні продукти сприяють зростанню внутрішньочеревного жиру та підвищують вироблення гормонів естрогену та прогестерону. Крім того, олії у вогонь додають протизаплідні препарати, які вживає жінка. Цей фактор підвищує ризик захворіти на рак молочної залози.

Експерти відзначають, що ввести обмеження на споживання жирного молока та сиру, так і в цілому на будь-які молочні продукти з високим процентом жирності – найкраща профілактика раку молочної залози. Коли жінка стежить за своїм меню, шанси уникнути ряду небезпечних захворювань та збільшення маси тіла, зростають.