Дослідження, яке проводилося з метою з’ясування впливу витамину С на розвиток раку молочної залози, показало, що регулярний прийом витамину С може зменшити ймовірність загибелі внаслідок даного захворювання. Про це пишуть іноземні ЗМІ. Ряд наукових досліджень довели, що жінки, які регулярно вживають витамин С, менше за інших схильні до розвитку раку молочної залози.

Багато експертів стверджують, що цей витамин значно зміцнює імунітет за рахунок активації клітин-кілерок та протиракових агентів людського організму. Фахівці провели широкомасштабні дослідження за участю понад 3 тисячі жінок з діагнозом “інвазивний рак грудей”. За всю годину померло близько 1 тисячі жінок, з яких 416 від раку грудей.

Вдалося з’ясувати, що прийом витамину С до моменту виявлення цієї хвороби знижує смертність на 25%. А ось вживання витамину після того, як поставлений діагноз, ніяк не впливало на статистику смертності. Вітамін С міститься в таких овочах та фруктах: апельсинах, лимонах, ківі, манго, полуниці, кавуні, ананасах, капусті, помідорах, шпинаті, часнику, а також болгарському перці.

Слід додати, що до групи ризику за виникнення злоякісної опухоли в грудях входять жінки старшого віку із лишньою вагою. А велика кількість жиру в раціоні дівчинки-підлітка загрожує переродженням клітин грудної тканини у юні роки.