Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Ризик серцевих захворювань може знизити один сухофрукт.
Існує безліч факторів, що впливають на ризик розвитку серцевих захворювань – від генетики, до харчування та способу життя. Нещодавно вчені з’ясували, що знизити ризик таких захворювань можна одним простим способом.
Дослідження опубліковано в Journal of Medicinal Food. У ньому сказано, що для здоров’я серця потрібно регулярно їсти чорнослив. У дослідженні взяли участь 48 здорових жінок середнього віку. Їх розділили на три групи: одна група не їла чорносливу, друга споживала 50 г чорносливу на день, а третя їла 100 г цього сухофрукта щодня. Ніяких інших змін у їхньому раціоні харчування не було.
З’ясувалося, що через півроку в обох груп, які включили до раціону чорнослив, спостерігалося значне поліпшення рівня загального холестерину та ЛПВЩ (“хорошого” холестерину), що знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Серед учасниць дослідження, які вживали чорнослив, також знизилося хронічне запалення та збільшилася антиоксидантна здатність організму, що також вносити свій внесок у скорочення ризику розвитку серцевих захворювань.
Відзначається, що це не перший випадок, коли дослідження показують, що чорнослив може бути ефективним засобом зниження холестерину та ризику захворювань серця. Так, дослідження 1991 року, опубліковане в американському журналі клінічного харчування, показало, що у групі з 41 дорослого чоловіка з помірно високим рівнем холестерину вживання 12 чорносливів на день значно знизило показники ЛПНЩ (“поганого” холестерину).
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!