Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Секрет довголіття знайшли у простому продукті
Передбачити тривалість життя неможливо, але цілком реально скоротити ризик передчасної смерті. Вирішальне значення в цьому має раціон харчування, оскільки він діє як буфер проти хронічних захворювань.
У недавньому дослідженні, проведеному під керівництвом Союзу дієтологів та Всесвітньої організації здравоохранения, було виявлено стійку зв’язок між споживанням бобових та довголіттям. Вчені проаналізували дані про здоров’я літніх людей із шести країн, а також вплив на організм окремих груп продуктів – овочів, бобових, фруктів та горіхів, злаків, молочних продуктів, м’яса, риби. Крім того, вони розглянули співвідношення мононенасичених та насичених жирів як маркер близької смерті.
З’ясувалося, що на кожних 20 грамів щоденного споживання бобових ризик смерті знижувався на 8%. Автори роботи зазначили, що вона заснована на результатах класичного дослідження, проведеного у семи країнах у 1960-х роках.
Це перше велике дослідження, в якому вивчалися не лише дієта та спосіб життя, а й інші фактори ризику серцево-судинних захворювань у різних культурах, заявили вчені. За їх словами, у кожній країні традиційні групи продуктів харчування відрізнялися, за винятком однієї-бобові.
Типи бобових та їх використання у кулінарії:
- фасоль адзукі (також відома як польовий горох або червона фасоль): супи, паста, японські та китайські страви;
- фасоль анасазі: супи та страви південно-західної кухні; можна використовувати в рецептах, що вимагають фасолі Пінто;
- чорний горох: салати, запіканки, оладки та південні страви;
- едамамі: закуски, салати, запіканки та страви з рису;
- боби фава: тушковані страви та гарніри;
- бобі гарбанзо (також відомі як нут): запіканки, хумус, суп мінестроне, а також страви іспанської та індійської кухні;
- сочевиця: супи, рагу, салати, гарніри та індійські страви.
Джерело elegantwoman.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!