Однак ці поживні речовини не мають фатального впливу на масу тіла – якщо, звичайно, не вживати їх у величезних кількостях, повідомляє sutura.org.ua

Зайві кілограми жиру з’являються в організмі внаслідок споживання великої кількості калорій в цілому, а не цукрів і крахмалю зокрема. Сюди входять калорії, отримані з будь-яких джерел – вуглеводів, жирів чи білків. Фактично, в першу чергу в жирову тканину перетворюється надлишок калорій з жирів, випереджаючи в цій справі вуглеводи.

Сахар сам по собі не можна вважати винуватцем проблем. Всупереч думці деяких відомих фахівців у галузі дієтології, сахар не провокує накопичення в організмі жирової тканини. Звичайно, рівень інсуліну підвищується під час поглинання вуглеводів – це абсолютна правда. І це цілком нормально. Інсулін регулює процес накопичення енергії, дозволяючи організму переміщати глюкозу, що міститься в крові, у клітини – для їхнього харчування, у мускулатуру або печінку – для зберігання.

Невже люди, які страждають від надмірної ваги, з’їдають більше цукрів, ніж люди з нормальною масою тіла? Тобто вони всі поголовно – ласуні? Даних, що підтверджують це припущення, не існує. В цілому, любов до сладостей не означає, що вживання солодкої їжі обов’язково призведе до зловживань.

Зайва вага з’являється під впливом сукупності різних факторів, включаючи спадковість, умови довкілля, спосіб життя і вибір їжі в цілому. Щоб вага залишалася в нормі, необхідно контролювати загальну кількість калорій у з’їдених продуктах і вести рухливий спосіб життя.