Що потрібно їсти на завтрак: кращі та гірші продукти для шлунка

Головна / unsorted / Що потрібно їсти на завтрак: кращі та гірші продукти для шлунка

Деякі продукти можуть завдати шкоди вашому кишечнику, якщо їх вживати натощак. Корисний та збалансований ситний завтрак дуже важливий. Однак не слід путати страви, які ви можете їсти з ранку і на ланч або обід. Ваше тіло, внутрішні органи та різні процеси потребують години, щоб прокинутися та почати роботу після довгих годин відпочинку.

Експерти в галузі охорони здоров’я радять розпочинати свій день з теплої води або невеликої закуски, щоб прискорити обмін речовин. Деякі рекомендують снідати лише через дві години після пробудження, а тим часом розпочати свій день з інших ритуалів. Ми вирішили зібрати в одному матеріалі список тих продуктів і напитків, які потрібно їсти на завтрак і ті, що ні в якому разі не можна вживати з ранку.

Продукти, які не можна їсти на завтрак

Деякі з цих продуктів корисні в іншу годину доби. Це не означає, що їх варто виключати зовсім з раціону. Просто дані напої та їжу варто відкласти до того часу, коли ваш шлунок не буде порожнім.

Острая їжа

Вживання в їжу спецій і перцю, зокрема, на голодний желудок може подразнювати слизову оболонку. Це може призвести до кислотних реакцій та судом. Вони мають гострий характер і це може викликати розлад шлунка.

Солодкі продукти чи напої

У більшості з вас склалося враження, що корисно пити склянку фруктового соку, щоби розпочати свій день. Є думка експерта, що це може викликати додаткове навантаження на підшлункову залозу, яка все ще прокидається після довгих годин відпочинку. При порожньому шлунку цукор у формі фруктози у фруктах може викликати перевантаження печінки. Оброблений цукор ще гірший, тому уникайте десертів на завтрак або надто сладких смузі.

Газовані напої

Вони шкідливі для здоров’я, незалежно від години доби, в яку ви вирішили випити. Однак якщо їх вживати на натщесерце, газовані кислоти змішуються з кислотами желудка, викликаючи різні проблеми зі здоров’ям, такі як тошнота і газ. Ваш шлунок виділяє кислоту, щоб допомогти у перетравленні їжі. Якщо у вашому животі немає їжі, ви просто вводите додаткову кислоту у травну систему. Це може призвести до спазмів шлунка або болю.

Холодні напої

Ви, напевно, чули, що краще починати день із теплої води та меду, але багато хто з нас натомість відчувають соблазно випити склянку крижаного кофе, особливо літом. Вживання напоїв з льодом натощак може пошкодити слизову оболонку. Також це може замедлити травлення протягом дня, тоді як теплі напитки допомагають запустити вашу систему та обмін речовин.

Цитрусові фрукти

Фрукти завжди дуже корисні, якщо їх вживати у потрібний час. Вживання в їжу цитрусових на голодний шлунок може збільшити вироблення кислоти. Крім того, багато клітковини і фруктози у фруктах також може загальмувати травну систему, якщо їх вживати на натщесерце. Особливо слід уникати рано вранці фруктів із жорсткими волокнами, таких як гуава та апельсині.

Сирі овочі і листові

Деякі вважають, що салати чудові будь-якої години дня. Сирі овочі або салат, можливо, не найкраща їжа на порожній шлунок. Вони сповнені грубої клітковини, яка може зробити додаткове навантаження на порожній шлунок. Вони також можуть викликати метеоризм, біль у животі при вживанні натощак.

Кава

Починати день з чашки кави – дуже поширена практика. Здається, це простий спосіб вирватися зі сну, але пити кофе на щастя шкідливо. Кава призводить до підвищення кислотності. Стимулює секрецію соляної кислоти у травній системі, що викликає гастрит у деяких людей.

Корисні продукти для завтраку

Тут зібрані ті продукти, з яких найкраще розпочинати свій день. Це не означає, що ви повинні просто пити воду або їсти фініки. Ні, просто з цих продуктів краще почати день, щоб ваш організм прокинувся. Вже за 40-60 хвилин ви можете приготувати собі більш ситний збалансований завтрак.

Мед із теплою водою

Така комбінація, як відомо, покращує травлення та імунітет. Коли ви п’єте це нащесерце, напій допомагає збільшити ваш метаболізм. На відміну від інших напоїв для схуднення, у суміші меду, лимона та води дуже мало калорій. Крім того, мед допомагає підвищити рівень енергії, а також вивести токсині.

Мігдаль

Попередньо замочень наповнений потрібними витаминами і мінералами. Коли ви замочуєте орехи, то їхня поживна цінність збільшується. Після тривалого голодування корисно з’їсти 5-10 горіхів. Це дає вам харчування рано вранці, а також покращує відчуття насичення протягом дня. Згідно з даними Управління з контролю ваги, коричнева шкірка мигдалю містить танін. Він перешкоджає засвоєнню питних речовин. Після того, як ви замочите миндаль, шкірка легко відокремлюється і дозволяє горіху легко вивільняти всі поживні речовини прямо у ваш організм.

Сік амлі

Рослину ще називають індійським аґрусом. Амлу слід приймати на порожній шлунок. Однак після цього, потрібно уникати кофе або чаю протягом не менше 45 хвилин. Амла багата на витамин С і допомагає підвищити ваш імунітет. В аюрведі часто стверджується, що регулярне вживання амлі збільшує тривалість життя. За словами індійського доктора Ашутоша Гаутама, лужна природа амлі допомагає зміцнити травну систему. Це також допомагає у підтримці чистої шкіри, здорового волосся та гарного зору.

Папая

Їсти тато нащесерце — гарне рішення. Вона очищає ваш шлунок і відмінно підходить для плавного спорожнення кишечника. Старайтеся не їсти щось протягом години, після того, як з’їли тато. Також відомо, що папая знижує рівень шкідливого холестерину, який може бути попередником серцевих захворювань.

Насіння чіа

Ці крихітні насіння насправді є повноцінним білком, бо вони містять усі дев’ять незамінних амінокислот. Вони також багаті на незамінні жирні кислоти, магній, заліз і витамини групи В. Замочіть чайну ложку цих супер-насінь у воді на ніч і випийте їх, як тільки ви прокинетеся. Ви можете навіть замочити їх у кокосовому молоці та випити, як йогурт.

Кавун

Цей фрукт слід вживати тільки на натщесерце. Найкраща година для кавуна – раннє ранок. Кавун низькокалорійна ягода, наповнена електролітами. Кавун – живильний, легкий увлажняющий, що робить його відмінним вибором для початку літнього ранку.

Гірке топлене масло

Це аюрведичний препарат, топлене масло, виготовлене в Індії з чистого коров’ячого молока преміум класу, наповнене гіркими травами. Відомо, що гіркий смак в аюрведі охолоджує, очищає та допомагає зменшити антимікробну активність. Ви можете пити одну чайну ложку щодня з теплою водою, але уникайте вживання чогось протягом півгодини. Гірке топлене масло також допомагає регулювати рівень цукру в крові, зменшує запалення, очищає кров при регулярному прийомі.

Фініки

Вони є відмінним джерелом миттєвої енергії, яка дуже потрібна, щоб розпочати свій день. Фініки містять безліч розчинних волокон. Вони необхідні для хорошого здоров’я травлення, тому що волокна втягують воду у травний тракт. Це також допомагає зменшити запор. Калій, що міститься у фініках, може лікувати розлади шлунка та діарею.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!