Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Щоб шлунок не лінувався! П’ятірка кращих супів для нашої травної системи
Суп — це рідка перша страва, яку вживають в основному в обід, передає sutura.org.ua Суп, як правило, повинен містити не менше 50% води. Цікаво, що супи — відносно молода страва, яка набула поширення 400-500 років тому з появою міцного, неокисляємого та хімічно нейтрального посуду.
На сьогоднішній день у світі налічується приблизно 150 основних типів супів, які поділяються на понад тисячу видів. Корисний суп? Чи обов’язково його їсти щодня? Незліченні покоління бабусь точно знали, що без супу до онуків не прожити. А тим часом деякі фахівці впевнені, що користь супів перебільшена.
Супи ситні, але при цьому легкі, досить швидко засвоюються організмом. Дуже важливо їх їсти людям з недостатком ваги або поганим апетитами, а також тим, хто приходить у себе після хвороби. У курячому бульйоні, наприклад, містяться речовини, які полегшують симптоми простудних захворювань.
Калорій у першій страві менше, ніж у змажених та навіть тушкованих стравах, а за поживністю воно їм не поступається. Це актуально для тих, хто хоче скинути вагу.
Рецепти смачних супів на кожен день
Щоб шлунок не лінувався! П’ятірка кращих супів для нашої травної системи: буде працювати як часи.
Якщо ти любиш супи і хочеш приготувати якийсь новенький – ця стаття для тебе.
Суп із фрикадельками
Інгредієнти
2 л води
200 г м’ясного фаршу
100 г моркви
300 г картопля
100 г рису
40 г зеленої цибулі
сіль, перець за смаком
лавровий лист
зелень за смаком
Приготування
Кип’ятимо воду, поклади в неї терту моркву та картопля.
Сформуй із фаршу фрикадельки.
Коли картопля буде наполовину готова, додай фрикадельки з фаршу та рису, лавровий лист, посолити та поперчити за смаком.
За пару хвилин до готовності супу додай подрібнену зелень та лук. Приємного апетиту!
Сірий суп
Інгредієнти
1,5 л води
1,5 плавленого сирку
1 невелика морква
1 невелика луковиця
4 середні картопля
Приготування
Очисти картофель, наріж невеликими кусочками, залити водою і поставити варитися.
Натріть моркву, лук дрібно наріж, туші на олії.
Додай до картопля моркву з цибулею та сир, нарізаний кубиками.
Помішувати суп, поки сирки повністю не розчиняються в окропі. Посолити суп за смаком. Вари протягом 30 хв. Приємного апетиту!
Сірий суп з куркою
Інгредієнти
400 г курячого філе
2 картопля
1 велика морквина
180 г плавленого сиру
2 л бульйону або води
зелень
лавровий лист, запашний перець горошком
сіль, перець за смаком
Приготування
Куряче філе наріж кубиками середньої величини.
Наріж очищений картопля кубиками, моркву півколами.
Обсмажити філе на сковороді в невеликій кількості оливкової олії.
Доведи бульйон до кипіння, поклади лавровий листок і запашний перець, додаємо кубики філе.
Зменшіть трохинь і варіть 7-10 хвилин.
Додай овочі та варіть ще 10-15 хвилин.
Виклади в суп плавлений сир, добре розмішай, щоб сир повністю розчинився.
Додай сіль, перець і дрібно нарізану зелень. Перемішай і зніми суп із вогню. Приємного апетиту!
Овочевий суп
Інгредієнти
1 морква
1 луківка
горсть білокачанної капусти
1 свіжий огірок
3-4 помідори
0,5 болгарського перцю
сіль за смаком
Приготування
Заздалегідь очисти і наріж всі овочі.
Потім починай укладати нарізані овочі в кастрюлю кулями: 1-а куля — морква, 2-а куля — лук, 3-я куля — капуста, 4-а куля — огірки, 5-а куля — помідори, 6-а куля — болгарська перець.
Закрити кастрюлю кришкою і тушкувати овочі на повільному вогні 25-30 хвилин у власному соку. Якщо потрібно, можна додати трохи води. Періодично струшуйте кастрюлю.
Потім залий вміст крутим кип’ятком, посоли, доведи до кипіння і вимикай.
Суп приготування. Подавай з кропом, петрушкою та сметаною. Можна додати тертий чеснок та перець. Приємного апетиту!
Молочний суп з овочами
Інгредієнти
1 л молока
400 г води
400 г картопля
400 г цвітної капусти
100 г моркви
300 г зеленого горошку
20 г вершкового масла
сіль за смаком
Приготування
Наріж дрібними кубиками моркву, пасеруй у половині норми олії до її фарбування.
Капусту розберіть на окремі суцвіття.
Очищену картошку наріж маленькими кубиками.
Кип’ятимо молоко, зніми піну.
Доведи воду до кипіння, посоліть, додайте картопля і капусту, після закипання додай пасеровану моркву.
Вари на слабкому вогні до напівготовності, потім часто гаряче молоко і доведи суп до готовності.
В кінці додаємо зелений горошок, дай прокипіти та настоятися 15 хвилин.
У тарілку з супом зверху поклади шматочок олії.
Приємного апетиту!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!