Відповідно до досліджень, проведених нещодавно, Стевія не підвищує сахар у крові, тому може стати відмінним варіантом для людей, які страждають від діабету. Ви також можете використовувати стевію як смаковий підсолоджувач. Це рослина є натуральною альтернативою сахару. Вона має багато медичних якостей, не має калорій і не піднімає рівень глюкози в крові, інформує sutura.org.ua

Сама рослина походила з Латинської Америки і вживалася століттями в терапевтичних цілях, а також як підсолоджувач. Зараз їй часто можна зустріти у продуктових магазинах та супермаркетах. У більш розвинених країнах, будучи натуральним походженням і маючи різноманітні якості, що допомагають покращити здоров’я, стевія є чудовим підсолоджувачем. Великі компанії часто використовують її для своєї вигоди. Вони додають її до йогуртів, джемів, фруктових соків і десертів, і продають цю продукцію як дієтичну, або для діабетиків.

Хоча досвіди проходять і до цього часу, результати є багатообіцяючими. Стевія не сприяє глікемії і не впливає на організм надмірно калорій, оскільки вона є некалорійною. Цю рослину можна вживати без шкоди для фігури, а також як протизапальний засіб, антиоксидант, антиканцероген. Єдине, що може бути після вживання стевії, це чудовий присмак, але вона чудово поєднується з іншими продуктами харчування.