Унікальний коктейль створень із екстракту, створеного на основі молекули, яка виробляє бактериї в кишечнику. Як показують результати проведених експериментів, завдяки ній можна знизити тягу до шкідливих висококалорійних продуктів з високим глікемічним індексом.

Вчені з Імперського коледжу Лондона та Університету Глазго провели експеримент, у ході якого попросили 20 учасників пити коктейлі, в яких містилися або інгредієнт під назвою естер інулін-пропіонату, або різновид волокон інулін. Згідно з результатами попередніх досліджень, бактерії в кишечнику сприяють виділенню такого компонента, як пропіонат, під час перетравлення волокна інуліну. Так, у мозок відправляється сигнал для зниження апетиту. У той же час естер інулін-пропіонату може викликати виділення більшої кількості пропіонату в кишечнику, ніж один тільки інулін.

Після того як учасники дослідження випивали молочні коктейлі, їм робили МРТ-сканування та показували картинки різних висококалорійних та низькокалорійних продуктів.

Так, вченим вдалося встановити, що вживання молочних коктейлів з вмістом естери інулін-пропіонату знижувало активність у тих галузях мозку, які пов’язані із заохоченням, у той момент, коли їм демонстрували висококалорійні продукти.

Ці області мозку – це хвостате та прилегле ядро, яке знаходиться в центрі головного мозку. Раніше вчені вже довели їх зв’язок із тягою до певної їжі.