Ст о. міністра здравоохранения України Уляна Супрун розвіяла черговий міф. Цього разу голова МОЗ висловилася щодо вживання солодощів. За її словами, солодке не підвищує працездатність мозку, як вважається, інформує sutura.org.ua

– Якщо ви думали, що конфети, шоколадки, тістечка допомагають вашому мозку краще справлятися із завданнями – це міф! Зате обмеження калорій і біг на довгі дистанції роблять вас розумнішими… Те, що мозок як джерело енергії може використовувати лише глюкозу або створені печінкою з жирів кетоні – це правда. Але це не можна вважати ліцензією на солодощі та жирну їжу. “Наше тіло самостійно підтримує постійний рівень глюкози завдяки гормонам”, – пояснила Супрун у своєму Фейсбуці.

Також ст. о. міністра зазначила, що надлишок сладкого швидко вилучається з крові і до нейронів не потрапляє. В результаті солодке і жирне дає тимчасове задоволення, але в кінцевому рахунку робить нас в’ялими та сонними.

При цьому, при заняттях спортом мозок навпаки починає працювати краще. Що ж стосується їжі, то рекомендується збалансована, різноманітна, уникати жирного та сладкого. Також важливу роль у роботі мозку відіграє відпочинок та фізичні навантаження.

Уляна Супрун назвала найбільш корисні солодощі – чорний шоколад, орехи, мед та сухофрукти. Саме вони повинні замінювати шкідливі тістечка з кремом. У натуральному вигляді цукор також містять фрукти, овочі, зернові та молочка.