Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Супрун: солодощі не підвищують працездатність мозку
Ст о. міністра здравоохранения України Уляна Супрун розвіяла черговий міф. Цього разу голова МОЗ висловилася щодо вживання солодощів. За її словами, солодке не підвищує працездатність мозку, як вважається, інформує sutura.org.ua
– Якщо ви думали, що конфети, шоколадки, тістечка допомагають вашому мозку краще справлятися із завданнями – це міф! Зате обмеження калорій і біг на довгі дистанції роблять вас розумнішими… Те, що мозок як джерело енергії може використовувати лише глюкозу або створені печінкою з жирів кетоні – це правда. Але це не можна вважати ліцензією на солодощі та жирну їжу. “Наше тіло самостійно підтримує постійний рівень глюкози завдяки гормонам”, – пояснила Супрун у своєму Фейсбуці.
Також ст. о. міністра зазначила, що надлишок сладкого швидко вилучається з крові і до нейронів не потрапляє. В результаті солодке і жирне дає тимчасове задоволення, але в кінцевому рахунку робить нас в’ялими та сонними.
При цьому, при заняттях спортом мозок навпаки починає працювати краще. Що ж стосується їжі, то рекомендується збалансована, різноманітна, уникати жирного та сладкого. Також важливу роль у роботі мозку відіграє відпочинок та фізичні навантаження.
Уляна Супрун назвала найбільш корисні солодощі – чорний шоколад, орехи, мед та сухофрукти. Саме вони повинні замінювати шкідливі тістечка з кремом. У натуральному вигляді цукор також містять фрукти, овочі, зернові та молочка.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!