Один із найбільш дієвих методів боротьби — звичка правильно харчуватися.

У своєму харчуванні, вважають індійські дієтологи, необхідно дотримуватися кількох правил. Їх виконання посилить захист імунітету проти ракових клітин і допоможе скоротити ризик утворення ракових опухолей.

Таких правил – десять:

1. Правильне харчування у дитинстві. Формувати здоров’я травної системи потрібно з раннього віку. У раціон дитини варто включати більше продуктів з цільного зерна — це допомагає уникнути лишньої ваги, що впливає на схильність до захворювання на рак у зрілому віці.

2. Вживати багато овочів, фруктів та круп.

3. Істи якомога менше червоного м’яса, особливо продуктів його переробки.

4. Готувати на пару. Це найбільш сприятливий для людини спосіб приготування їжі, який дозволяє зберегти в їжі максимально кількість корисних речовин.

5. Вживати спеції та прянощі, що надають стимулюючу дію на ШКТ. Корисні: чеснок, імбір, базилік, коріандр, каррі, розмарин.

6. Обмежити споживання алкоголю.

7. Стежити за своєю вагою. Зайва вага виявляється пусковим механізмом для багатьох хвороб. Не виняток і рак.

8. Робити фізичні вправи. Малорухливість – бич сучасного людини. Гіподинамія провокує застійні процеси, що призводить до порушень кровообігу, а це найбільш сприятлива середа для вирусів.

9. Боротися із стресами. Як показало дослідження, кожний пережитий стрес здатний запустити механізм серйозної чи невиліковної хвороби. Необхідно освоївати різні методики, які допомагають зберігати самопочуття у стресових ситуаціях.

10. Регулярно проходити медичні огляди.