Топ-5 причин, через які гриби мають бути у вашому раціоні
Найшвидше знайдеться дуже мало людей, яким би не подобалися гриби. Проте для тих, хто ще не уподобав ці дари лісу, експерти розповіли, чому гриби мають бути у раціоні людини.
Перш за все гриби належать до низькокалорійних продуктів. Наявність у них вітамінів, мінералів та антиоксидантів лише збільшує їх харчову цінність. Гриби особливо підійдуть тим людям, які з різних причин не можуть їсти звичайне м’ясо. Тоді чим саме такий корисний цей продукт?
У грибах міститься достатня кількість вітамінів групи В, а також витамину Д
Вжививши гриби, ви не тільки збережете енергію для виконання роботи, але і зміцните кісткову систему, зуби та м’язи.
Зміцнення імунітету
Наявність у грибах селену допомагає нашим імунним клітинам боротися з патогенами, які атакували наш організм.
Допомагають боротися із запаленням
Наявність потужних антиоксидантів у грибах допомагає захистити клітини організму від пошкоджень, викликаних запаленням, попереджаючи тим самим розвиток багатьох захворювань.
Знижують рівень холестерину
Відсутність у грибах холестерину, за наявності хітину та бета-глюкану, допомагає запобігти підвищенню показників рівня “поганого” холестерину у крові людини.
Допомагають продовжити молодість
Антиоксиданти, виявлені у грибах — ерготионеїн та глутатіон надають захисну дію від стресу на клітини та тканини організму. Найбільш корисні у разі білі гриби.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!