Топ-6 причин, через які не варто їсти яйця
Яйце – справжня харчова бомба, і деякі з нас не можуть розпочати свій день без нього. Але чи дійсно яйця такі корисні? Короткий відповідь – ні. Яйця давно популярні серед людей, що піклуються про своє здоров’я, завдяки високій якості білка. Це один із найважливіших продуктів для тих людей, які хочуть наростити м’язи та стати сильнішими. Яйця також містять багато поживних речовин, у тому числі 13 основних вітамінів та мінералів. Але ми втрачаємо щось важливе.
Насичені жири
По-перше, яйця – це продукт тваринного походження, тому вони містять насичені жири. Відомо, що насичені жири шкідливі та підвищують рівень холестерину. Підвищення рівня холестерину збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Але деякі вчені стверджують, що причина серцевих захворювань – зовсім не насичені жири, а хронічні запальні процеси. У будь-якому випадку, омежити вживання жирів варто всім, адже вони — причина діабету 2 типу. Насичені жири також пов’язані з багатьма видами раку, такими як рак грудей, рак простати та рак шлунково-кишкового тракту.
Це холестеринова бомба
Яйця – джерело холестерину номер один, фактично на кожне яйце припадає близько 187 мг холестерину (це багато). Деякі люди стверджують, що дієтичний холестерин не впливає на рівень холестерину в крові, але якщо ми подивимося на кілька досліджень, то виявимо, що холестерин у крові точно підвищується за умови вживання в їжу тих самих яєць. А хто взагалі хоче їсти холестеринові бомби? Харчовий холестерин має прозапальну та окислювальну дію на холестерин ЛПНЩ (так званий поганий холестерин). Це призводить до посилення серцево-судинних захворювань. Нещодавнє дослідження показало, що регулярне вживання яєць може бути настільки ж шкідливим, як і палення, бо також призводить до утворення бляшок на артеріях.
Наші кишкові бактерії не люблять їх
У сьогоднішньому світі всі розуміють важливість кишкових бактерій для нашого здоров’я. Яєчні жовтки містять сполуку під назвою лецитин. Бактерії кишківника перетворюють цю сполуку на хімічний ТМАО, а високий рівень ТМАО пов’язаний із підвищеним ризиком серцевого нападу або інсульту.
Неестетичне утримання птахів
Навіть якщо на коробці написано, що яйця отримані від курей, вирощених “на вільному вигулі”, що вони “органічні” та птиці утримувалися “без клітин”, насправді близько 95 % яєць надходить від птиц, що утримуються у клітинах. Курчата ніколи не зустрічаються з матір’ю, а дитинчат-самців кидають у м’ясорубку ще живими. Не забувайте про квочку, яка через два роки стає марною через перевиробництво яєць, тому її забивають. Коли курей привозять на забій, у 1/3 з них уже зламані ноги через занадто тісні клітини, погану гігієну і в цілому погані умови утримання. Не всі ферми однакові і мають такі жахливі умови, але, якщо ви підете купувати яйця, ви підтримаєте цей попит.
Ризик розвитку раку
Будь-який білок це гарний білок, правильно? Коли ми їмо концентровані джерела тваринного білка, такі як яйця, наш організм виробляє більш високий рівень гормону інсуліноподібного фактору росту-1 (IGF-1). Цей гормон, що за структурою і функціями схожий на інсулін, стимулює поділ і зростання як здорових, так і ракових клітин, тому зростання рівня IGF-1 пов’язане з підвищеним ризиком розвитку раку.
Нашому організму не потрібні яйця
Якщо ви хвилюєтеся, що без яєць не отримаєте достатньо білка, вгадайте, що є рослинний білок у квасолі, сочевиці, бобових, горіхах та насінні. Ці продукти містять усі необхідні нам незамінні амінокислоти, а також масу вітамінів та поживних речовин. Сьогодні існує безліч альтернатив для заміни яєць, наприклад, тофу, з якого можна готувати скрамбл. Або аквафабу, яка замінює яєчні білки. У випічці яйця можна замінити на кукурудзяний крахмаль або насіння льону. А у веганське морожене замість яєць додають банані. Тож не турбуйтеся, навіть якщо ви жити не можете без яєчні, повірте, альтернатива завжди знайдеться.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!