Три зміни, які допомагають їсти менше сладкого
Щоб їсти менше сладкого, включіть у раціон більше білка-це одна зі змін у способі життя, які допомагають покращити контроль над споживанням цукру.
Тяга до сладкого може стати повсякденною звичкою, але допускати цього не можна – регулярне споживання продуктів, які містять цукор асоціюється з розвитком цілого ряду порушень у роботі організму, шкодити сосудам, підшлунковій, печінці. Щоб їсти менше сладкого, дієтологи рекомендують запровадити у свій повсякденний спосіб життя три зміни.
Відмовитися від продуктів та напоїв із штучними підсолоджувачами. Така продукція, за словами експертів, часто містить позначки про те, що вона знежирена чи низькокалорійна. У її складі практично завжди містяться підсолоджувачі, штучні ароматизатори та добавки, при засвоєнні яких підвищується ризик метаболічних порушень і може ще більше хотітися «чогось солоденького».
Замінити білий цукор розумною альтернативою. Візьміть порцію сиру або натурального йогурту, додайте кусочки фруктів або ягід – це дасть приємне відчуття сладкого смаку, але рівень глюкози в крові не підвищиться так різко і швидко, як це відбувається при споживанні сладостей.
Також хорошими натуральними підсолоджувачами є екстракт ванілі та кориця, які можна додавати в кофе чи смузі, не вдаючись до використання білого цукру.
Змінити раціон. Бажання їсти солодке посилюється, коли вживається багато бідних поживними речовинами продуктів, що складаються тільки з простих вуглеводів та насичених жирних кислот. Щоб тяга до ласощів стала меншою, у раціоні має бути більше продуктів, багатих білком та клітковиною – вони насичують на довгу годину, запобігають різкі коливання рівня цукру в крові, що провокують загострення апетиту, у тому числі до всього сладкого.
Джерело lady.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!