Поєднання високовуглеводних та високобілкових продуктів на початку дня знижує рівень глюкози в крові, підвищує ситість та захистить від метаболічних розладів, інформує sutura.org.ua

Про користь молочних білків відомо давно. Основними протеїнами даної групи продуктів є казеїн та сироватковий білок, які складаються з різних амінокислот. В організмі спочатку розщеплюється сироватковий білок, який забезпечує енергією і відповідає за раннє насичення, казеїн трохи пізніше дає такий самий ефект. Молоко відрізняється за змістом та співвідношенням білків, а тому ефекти від його вживання дещо різні. Тим не менше, вчені в Канаді під час дослідження встановили загальні корисні властивості будь-яких молочних продуктів.

В експерименті Гуелфського університету взяли участь 32 добровольці без метаболічних порушень. Їх розділили на 5 груп, і щодня кормили пластівцями з різним за змістом та співвідношенням білка молоком, після чого вимірювали рівень глюкози, та протягом дня оцінювали їх ситість. Вчені встановили, що у учасників дослідних груп після молочного завтраку знизилася концентрація глюкози у крові, і значно підвищувалася ситість. У контрольній групі, де отримували пластівці з водою, подібні ефекти не спостерігалися.

Експерти зробили висновок: вживання на завтрак високовуглеводних продуктів у поєднанні з високобілковими молочними продуктами неймовірно корисно і важливо – це врятує від ризику розвитку ЦД, допоможе схуднути, та захистити від ожиріння. Лікарі закликають ніколи не пропускати важливий завтрак, і віддавати перевагу молоку, сиру чи сиру.