За словами фахівців, подібний ефект досягається за допомогою флавоноїдів, що містяться у сладах даного типу, пише sutura.org.ua

Вещества, які потрапляють в організм при вживанні шоколаду, сприяють розширенню судин та розрідженню тромбів. За словами фахівців, введення цього виду солодощів у раціон сприяє нормалізації кровообігу. Завдяки флавоноїдам у людини покращується увага, пам’ять і швидкість реакції.

За словами фахівців, шоколад для посилення його ефекту слід з’єднувати з іншими продуктами, серед яких – яблука, червоне вино та чай. Примітно, що міцне спиртне не рекомендується змішувати зі сладами. У цьому випадку спирт і глюкоза при реакції виділяють шкідливі речовини, які негативно впливають на роботу організму.

Крім інсульту, корисні речовини, що містяться в шоколаді, перешкоджають виникненню хвороб Паркінсона та Альцгеймера. Крім того, вживання даного продукту дозволяє суттєво знизити вироблення в організмі гормону кортизолу, який спричиняє стресс.