Імбір

Багатьох врятує від печії. тому що має протизапальні властивості, заспокоює нервну систему і абсорбує шлункову кислоту. Щоб приготувати напій, відріжте кілька тонких скибочок імбиру і залийте кропом. Приймайте його до їжі, без цукру, інформує sutura.org.ua

Банані

Кислі фрукти (апельсини, грейпфрути, ягоди) можуть спровокувати печію. А ось банані, наоборот, є лужним фруктом, тому знижують кислотність у шлунку і зменшують неприємні симптоми.

Йогурт

Вибирайте натуральні, не надто жирні йогурти, без фруктових добавок.

Діня

Як і банані, вважається лужнім плодом, що нейтралізує кислоту. Шматочки дині можна додавати у смузі чи фруктові коктейлі.

Зелені овочі

Існують тисячі причин, чому їсти зелені овочі корисно і необхідно. І ось ще одна: капуста, спаржа, шпинат, цвітна та брюссельська капуста, а також зелений салат допомагають від печії, бо є продуктами з високим рівнем рН.

Вівсянка

Заспокоює шлунок і є чи не найпопулярнішим продуктом для людей з різними проблемами травлення. Від печії вона теж допомагає, тільки варити її краще на воді, знежиреному або мигдальному молоці. Можна додати в кашу шматочки банана.

Жувальна резинка

Збільшує кількість слини, яка змиває кислоту зі стінок стравоходу. Для боротьби з печією не варто вибирати м’ятні жувальні резинки. І важливе правило: жувати резинку можна тільки після їди, не на щастя.