Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Ці продукти погіршують пам’ять і пригнічують імунітет
Такого висновку дійшли фахівці Університету Південної Каліфорнії. Мозок людини надзвичайно чутливий до змін раціону, особливо у віку, коли відбувається розвиток систем організму, тобто у підлітковому. Вченими був проведений експеримент на гризунах, в результаті якого з’ясувалося, що у тварин, які споживали велику кількість сладкого (солодкі напої, сиропи), у мозку з’явилися ознаки запалення, зокрема, у гіпокампі, який відповідає за формування пам’яті , що спричинило порушення пам’яті. Також проявився переддіабет. Сахар негативно впливав і на просторову пам’ять, тварини, що сиділи на сладкому розчині, гірше справлялися із завданням, передає sutura.org.ua
Якщо людина захворіла на ГРВІ чи грип, важливо дотримуватись постільного режиму і багато пити. Як правило, їсти хвора не хоче. І завдяки тому, що організму не доводиться додатково витрачати сили на перетравлення їжі, людина одужує швидше. Але якщо вдруге захочеться перекусити, не варто вживати солодке.
Багато фахівців вважають, що така їжа пригнічує імунітет, через що знижується активність антитіл, які допомагають організму боротися з інфекціями. До того ж солодощі руйнують в організмі селен, необхідний для нормальної роботи захисної системи. Тому в сезон застуд конфети краще замінити сухофруктами. Знижувати імунітет можуть також напівфабрикати, консерви, багаті кофеїном напої та алкоголь.
Дослідники з університету Північної Каролині у Грінсборо під час роботи із зараженими грипом клітинними культурами виявили, що при збільшенні в них концентрації глюкози інфікованість клітин зростала. А коли культури обробляли знижує рівень глюкози речовиною, активність вирусу значно зменшувалась.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!