Ви впевнені у тому, що ваша їжа безпечна для вашого здоров’я? Скоріше за все, відповідь не буде категорично-ствердною. Багато страви та продукти при неправильному вживанні можуть негативно позначитися на вашому самопочутті, інформує sutura.org.ua

А іноді й стати причиною смерті. Чи не вірите? Подивіться на цей список і будьте обережні при виборі того, що збираєтеся надіслати перетравлюватися у ваш шлунок!

Рицинова олія. Рицина робиться з рицини звичайної. Це рослина також містить рицин, отруйний для людини. Важливо використовувати олію з обережністю, хоча його проносні властивості широко відомі. Також касторку застосовують для стимуляції росту волосся. Смертельна доза для дорослого людини — насіння цієї рослини.

Восьминіг. Обезпека бути схожою тільки на живий осьминог — у деяких країнах його прийнято їсти без будь-якої обробки. Будь-який живій істоті не сподобається, якщо його їсти. Тому головоногоє може чинити опір і зачіпатися присосками за стінки стравоходу, викликаючи задуху.

Зливи. Сливи корисні і в сезон їх можна зустріти майже на кожному столі. Однак у плодах сливового дерева містяться ціаногенні речовини, які в організмі можуть перетворитися на ціанід.

Непастеризований мед. Мед із магазину, найчастіше, проходитиме пастеризацію. У цьому випадку турбуватися не варто. Але в «сирому» меді може міститися граанотоксин, який викликає тошноту та запаморочення. Немовлятам мед категорично заборон.

Маніока. Корінь маніоки, що вживається в їжу жителями Африки та Південної Америки, містить лінамарин. Це речовина токсична для людини і може викликати спазми, рвоту та довготривалу слабкість. При термічній обробці лінамарин руйнується, але для цього треба правильно приготувати маніоку. Найменша помилка може стати фатальною.

Арахіс. Арахіс є одним із найпоширеніших алергенів. Типові симптоми: задуха та набряки. Без належної допомоги смерть настає швидкоплинною.

Вишневе. У кісточках вишні міститься синильна кислота (або ціаністий водород) — дуже токсична речовина.

ФотоФугу. У Японії ця риба вважається делікатесом, але кухар повинен пройти особливу підготовку перед тим, як готувати рибу. Її їдять сирою, а в залозах будь-якої особини міститься найсильніший нейротоксин. Щорічно в Азії від відрування фугу помирає близько 100 осіб.

Ревінь. Ми звикли до цього рослини, але його листя токсичне. Їх вживання може викликати задуху і смерть.