1. Для нірок та печінки

Завдяки цьому напою печінка відмінно справляється зі своєю роботою. З іншого боку, цей відвар має сечогінні властивості. Це означає, що завдяки відвару одуванчика наші почки починають ефективніше виводити надлишки солей і рідин разом із сечею.

2. Стабілізує рівень цукру

У деяких людей, особливо у діабетиків, кількість глюкози у крові в нічний час може підвищуватися. Чому це відбувається? Цей феномен пояснюється діяльністю певних видів гормонів, наприклад, кортизолу та епініфрину. Саме в них приховується причина спонтанного підвищення рівня глюкози у крові. Відвар кульбабі дозволить уникнути появи цього феномену, який часто турбує деяких людей.
3. Боротися із запальними процесами

Кульбаба містить жирні кислоти, антиоксиданти (наприклад, бета-каротин), витамин С, калій, залізо, кальцій, магній, цинк, фосфор і витамин D. захворювання, як артроз та артрит. Якщо ночами у вас німіють кисті рук, зводити ноги чи турбують болі у суглобах, навіть не сумнівайтеся: спробуйте щодня пити відвар одуванчика перед тим, як йти спати.
4. Зміцнює імунітет

Згідно з результатами багатьох досліджень, одна з головних властивостей кульбабі полягає у зміцненні імунної системи людини. Саме із цим пов’язаний її гіркий смак. Кульбаба не тільки ефективно очищає наш організм від токсинів, а й містить велику кількість витаминів, мінералів та інших питальних речовин. В результаті захисні сили нашого організму підвищуються, а імунітет міцнішає.

У будь-якому разі перед вживанням відвару рекомендується проконсультуватися з лікарем.