У здорових чоловіків з невеликим кількістю жиру в печінці, що вживали багато цукру, ризик виникнення проблем із серцем та сосудами теж підвищувався, пише sutura.org.ua

Через раціон харчування з високим вмістом цукру у здорових чоловіків підвищувався ризик серцево-судинних захворювань. Це було пов’язано із зростанням рівня ліпідів у крові та збільшенням кількості жиру у печінці. У дослідженні брали участь чоловіки, які мали багато чи мало жиру в печінці, пише The Deccan Chronicle.

Добровольці дотримувалися дієти з високим (650 калорій з цукру на день) або низьким вмістом цукру (не більше 140 калорій з цукру на день). Через 12 тижнів у чоловіків з великою кількістю жиру в печінці (неалкогольною жировою хворобою печінки), що харчувалися продуктами з високим вмістом цукру, змінився метаболізм жирів. Як відомо, це загрожує серцево-судинними недугами.

У здорових чоловіків з невеликою кількістю жиру в печінці, що вживали багато цукру, ризик виникнення проблем із серцем та сосудами теж підвищувався. Дієта з високим вмістом цукру призводила до збільшення кількості жиру в печінці у цих чоловіків. Крім того, жировий обмін у них став схожим на метаболізм жирів у учасників з неалкогольною жировою хворобою печінки.