Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted У чому опасність повторного розігрівання їжі, пояснили експерти

У чому опасність повторного розігрівання їжі, пояснили експерти

Багато господарів для економії часу створюють спеціальні заготовки – вже нарізані овочі, бульйон чи готовий фарш. Щоб ці інгредієнти довше залишалися їстівними, їх зберігають у морозильній камері. Але щоб вони дойшли до тарілки безпечними та придатними до вживання, важливо вміти правильно їх розморожувати.

Для цього існує кілька способів:

  • холодильник (досить помістити продукти у камеру на 24 години);
  • вода (20-30 хвилин у воді з температурою до +5℃);
  • мікрохвильовка (на спеціальній програмі або просто приготувати, якщо продукт розбитий на невеликі кусочки).

Як правильно підготувати продукти до заморожування

Також професор у галузі безпечних харчових продуктів Університету штату Мічиган Фелісія Ву розповіла що важливо вміти правильно готувати їжу, адже тоді на ній залишиться менше небезпечних мікробів та бактерій. Існує помилка, що утворені при кімнатній температурі мікроорганізми будуть убиті в умовах морозильної камери. Це не так. “Багато мікробів здатні протистояти низьким температурам. З розморожуванням їхня присутність може призвести до негативних наслідків”, – пояснила експертка.

Неочевидною є опасность

Існує і ще одна неочевидна опасность при зберіганні подібної продукції – це ємність, де вона міститься. Наприклад, особливу опасность становить пластик. Навіть якщо на ньому написано, що він підходить для мікрохвильової печі та морозильної камери і може переносити великий спектр температур, багато видів пластику все одно злегка руйнуються при нагріванні. Таким чином, ці хімічні речовини можуть потрапити в їжу і позначитися на здоров’ї.

Особливу опасность становить бісфенол А, також відомий як BPA. При перевищенні гранично-допустимої концентрації він може спровокувати ряд хвороб, включаючи рак і діабет.

womanlife.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

తెర.