Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
У якому вигляді корисно їсти сало: виявляється, багато хто не здогадується
Змажити на салі не небезпечно для здоров’я, оскільки під час горіння сало не виділяє канцерогенів. Цим воно відрізняється від рослинних олій, які мають нижчу температуру плавлення. Однак свої корисні властивості під час змаження сало втрачає, тому краще вживати його у солоному вигляді, розповіли лікарі-гастроентерологи, інформує sutura.org.ua
За словами експертів, сало — це тваринний жир, який потрібний нашому організму для побудови полових гормонів. У салі міститься безліч жиророзчинних витаминів A, D і E, а також такі елементи, як селен, кальцій, магній, марганець, фосфор, цинк, натрій, медь, залізо, які покращують стан шкіри та волосся.
Від усіх інших жирів сало вигідно відрізняє вміст арахідонової кислоти, що бере активну участь у роботі сердечної м’язи та утворенні компонентів імунної системи. Жирні кислоти, що містяться в салі, мають жовчогінний ефект і сприяють виробленню гарного холестерину, який знижує ризик розвитку атеросклерозу, повідомили медики.
Вони зазначили, що головним мінусом сала є його висока калорійність. У середньому на 100 г сала припадає 800 калорій. Тому вживання сала у великій кількості може дуже швидко призвести до набору ваги.
Для здорового організму корисно вживати не більше 30-40 г сала 2-3 рази на тиждень. Не рекомендується вживати сало за наявності каменів у жовчному міхурі, панкреатиті та захворюваннях кишківника. Також не варто їсти сало на голодний шлунок, щоб не викликати запалення підшлункової залози.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!