Лікарі попередили про можливу шкоду абрикосів, вжитих за певних обставин, інформує sutura.org.ua

Лікарі-ендокринологи висловили думку про опасность вживання фруктів натощак. Кислоти (лимонна, яблучна), що містяться в них, здатні викликати сильне подразнення слизової оболочки шлунку, що може бути особливо небезпечним за наявності його захворювань. Розповідаючи, в яких випадках можуть шкодити абрикоси, ендокринологи пояснили, що “не можна вживати абрикоси натощак – це може призвести до проблем із травленням, особливо коли діагностовані гастрит, язва, синдром подразненого кишківника, панкреатит”.

У тих випадках, коли спостерігається загострення даних захворювань, від абрикосів потрібно відмовитися повністю, наголосили лікарі.

Здоровим людям, враховуючи кислотність фруктів, шкідливо їсти абрикоси з іншими дарами природи. Також важливо дотримуватися помірності і не з’їдати більше 300 г/сут. Фахівці зазначили, що “навіть у абсолютно здорових людей абрикоси здатні викликати діарею чи бродіння”.

Щодо сушених абрикосів (курага), ендокринологи радять відмовитися від них людям, які мають проблеми із шлунково-кишковим трактом. Сухофрукт відрізняється високим рівнем цукру і харчових волокон — спокійно перетравити це ослаблений травний тракт навряд чи зможе. Найменше, що може виникнути, це здуття та метеоризм.