Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вагомі причини вживати олію для вашого здоров’я
З 20-х років минулого століття популярність вершкового масла значно зменшилася. Олія була оголошена головною причиною серцевої смерті. Однак ніхто не зауважив підступу в тому, що олія довгі роки була популярним продуктом харчування багатьох народів. При цьому про атеросклероз серцевих артерій ніхто поняття не мав.
Вершкове масло є одним із найбільш шанованих продуктів мешканців Тибету. Найзнаменитішим методом вживання олії є продукт під назвою “tsocha”. До його складу входять олію з молока яка, зелений чай та сіль. Цей напій жителі Тибету п’ють кілька разів на день.
Олія яків є неодмінним компонентом спеціальним чином приготовленої перлової каші. Цей поживний продукт під назвою “tsampa” є своєрідною візитною карткою кухні жителів Тибету. Присутність олії переважно вегетаріанському харчуванні жителів Тибету говорити про багато що.
Ось десять причин, з яких варто віддати належне олії для здоров’я і оптимальної ваги:
1. Вершкове масло є найлегше всмоктуваним джерелом витамину А. Останній підтримує наднирники та щитовидну залозу.
2. Жирні кислоти вершкової олії полегшують всмоктування жиророзчинних витаминів А, Е, Д, К. З цього випливає, що овочі стають кориснішими (і смачнішими), якщо їх їсти разом із вершковим маслом.
3. Вживання вершкового масла не веде до надмірної ваги. Хімічна структура складових його жирних кислот така, що після всмоктування вони витрачаються тільки на енергозабезпечення, але не на жирові відкладення. Після вживання олії з’являється відчуття насичення. Останнє зменшує відчуття голоду і, відповідно, запобігає переїданню.
4. Вершкове масло багате антиоксидантами. Антиоксиданти наділяють олію потужними захисними властивостями від раку та атеросклерозу.
5. Непастеризована олія містить так званий фактор антитугорухливості (Wulzen фактор). Останній має лікувальну дію при артритах, катаракті та зменшенні еластичності артерій.
6. Вершкове масло є гарним джерелом йоду. Причому йод у вершковому маслі знаходиться у ефективно всасиваємій формі. Саме зниження популярності олії на користь маргарину стало важливою причиною спалаху епідемії зобу (розростання щитовидної залози) на початку минулого століття.
7. Вершкове масло покращує здоров’я травного тракту. Воно знижує частоту діареї у дітей та запорів у дорослих.
8. Високий вміст витамину К2 запобігає розвитку карієсу та остеопорозу.
9. Жирні молекули вершкового масла охолоджують хронічне запалення, насамперед біля мозку і запобігає проникненню токсинів через стінку травної системи.
10. Секретний інгредієнт в олії – це речовина під назвою бітурат. Воно знижує рівень холестерину і тригліцеридів (ліпідів), і підвищує чутливість до інсуліну на вражаючі 300%.
Не викликає жодного сумніву, що вершкове масло впало жертвою змови тих, хто отримує прибутки від продажу дешевих рослинних олій та трансжирів.
Звертаю ваше увагу, що вершкове масло, виготовлене з молока пасовищних корів, на багато порядків вище за своїми лікувальними якостями олії непастобищних буренушок. Саме тому варто всіма силами шукати таку олію.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!