Американські дослідники з Університету Джорджа Вашингтона определились з одним із найпоширеніших провокаторів діабету іншого типу, інформує новину УкрМедіа.

На їхню думку, це напої та страви з підсолоджувачами. Вчені стверджують, що споживання такої продукції «ламає» нормальну реакцію організму на цукор, що і в результаті призводить до розвитку хвороби.

Сухі завтраки жувальна гумка, дієтичні газовані напитки та продукти харчування з підсолоджувачами замість цукру небезпечні для здоров’я при регулярному вживанні, застерегли автори проекту. Перш ніж дійти такого висновку, дослідники провели ряд експериментів у лабораторії, а також перевірили дані в дослідах за участю 24 добровольців.

За словами вчених, підсолоджувачі сприяють активізації генів, що відповідають за виробництво жирової тканини та пов’язаних з нею запалень. Це відбувається за зміни засвоєння цукру у фізіологічних процесах.

«У здорового людини організм дуже точно регулює рівень глюкози в крові, виділяючи інсулін після їжі, який забезпечує попадання глюкози з крові в м’язи та печінку. Штучні підсолоджувачі серйозно підвищують швидкість, з якої сахар потрапляє з крові в тканини та органи», — заявили вчені.