Фахівці Гуелфського університету в Онтаріо в результаті досліджень дійшли висновку, що склянка коров’ячого молока знижує рівень цукру в крові на цілий день, інформує sutura.org.ua

На думку експертів, молочні білки також стимулюють вироблення гормону, що замедлює процес травлення.

Як відзначають вчені, існують два види молочних білків: казеїн та сироваткові білки (альбуміні та глобуліни). Фахівці дійшли висновку, що останні забезпечують відчуття швидкого насичення, а казеїн має більш тривалий ефект. Вживання молока з високовуглеводним завтраком також робить благотворне вплив на рівень глюкози і стримує апетит.

Для підтвердження своєї гіпотези вчені провели дослідження за участю 32 добровольців, яких поділили на три групи. Перші отримували на завтрак молоко з підвищеним вмістом білка, інші – з нормальним, треті – воду, схожу на молоко. Також їм видавали вівсяну крупу. Впродовж дня вчені вимірювали рівень глюкози в крові піддослідних.

Виявилося, що молоко знижувало рівень цукру, і чим більше в ньому білка, тим яскравішим виявлявся ефект.