Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Вчені назвали продукти, які знижують ризик серцево-судинних захворювань

Вчені назвали продукти, які знижують ризик серцево-судинних захворювань

Про користь овочів та фруктів відомо давно. Проте вчені продовжують вивчати, як харчування впливає на здоров’я, і ​​як за допомогою включення до рациону певних продуктів знизити ризик різних хвороб.

Група вчених з Університету Міннесоти вивчила, як вживання рослинної їжі впливає на ризик серцево-судинних захворювань. Результати були опубліковані у журналі Американської кардіологічної асоціації.

Дослідники проаналізували дані про харчування майже на п’ять тис. осіб. Їх поділили на три групи.

Учасники першої протягом кількох років дотримувалися правильного харчування, їх раціон містив переважно фрукти, овочі, бобові, орехи та цільнозернові продукти.

Друга група складалася з любителів шкідливих продуктів, наприклад, змаженої картоплі, жирного м’яса, солоних закусок, випічки та газованої води. У третій групі перевагу віддавали нейтральній їжі: картоплі, каш, нежирного м’яса та морепродуктів.

Нагляд показало, що вживання овочів та фруктів протягом тривалого періоду години корисне для здоров’я серцево-судинної системи. Ті, хто регулярно їв рослинну їжу, мали менший ризик захворювань.

Дослідники рекомендують віддавати перевагу свіжим, що не пережили високого ступеня обробки овощам та фруктам. Також корисно додати в раціон несмажене м’ясо та рибу, яйця та нежирні молочні продукти.

Джерело useti.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!