Його фахівці радять вживати менше м’яса, ковбасних виробів, безалкогольних напоїв, і натомість збагатити наші тарілки продуктами, багатими на волокна. За даними інституту, дорослі вживають значно менше від рекомендованих 30 г клітковини на день. А вона має важливе значення для здоров’я, передає sutura.org.ua

Нерозчинна клітковина міститься у висівках, хлібі та бобових (квасоля, сочевиця, нут). Розчинна – у фруктах та овощах, а також у сухофруктах.

А ось три причини збагатити раціон клітковиною.

1. Клітковина сприяє ситості

“Волокна швидко заповнюють шлунок і довше там утримуються, тож ви споживаєте менше”, – каже дієтолог Сільвен Руссе.

2. Клітковина сповільнює вбирання цукру

“Волокна також зменшують всмоктування вуглеводів (цукрів) через травну систему”, – каже дієтолог. Це запобігає надто швидкому попаданню цукру в дах дуже швидко, а також зберігають на довгу годину джерело енергії для організму. Дієта з високим вмістом клітковини дуже добра для людей, які страждають на діабет.

3. Клітковина допомагає кишківнику

“Якщо маєте проблеми із діареями – клітковина загальмувати проходження через кишечник. Якщо ж ваша проблема – закріпи, то вона, наоборот, допоможе прискорити процес очищення”, – пояснює Сільвен Руссе.