Вчені перерахували продукти, які підвищують ризик хвороби Альцгеймера
Кожні 100 секунд у Німеччині хтось страждає на здивування. Багато хто боїться забути в старості. Але хвороба вражає не лише літніх людей надовго. Дослідники виявили, що високий рівень холестерину може бути особливо небезпечним для хвороб у молодому віку.
Щорічно мільйони людей у всьому світі хворіють на деменцію. Більшості з них на даний момент понад 65 років. У молодших пацієнтів захворювання зустрічається набагато рідше. Однак, за даними німецького товариства хвороби Альцгеймера, також страждають близько 24000 чоловік у віці до 65 років. Можливою причиною захворювання на молодому віці, крім генетичної схильності, міг бути високий рівень холестерину.
Холестерин відомий як фактор ризику інших захворювань
Автори досліджували зразки крові та ДНК понад 2000 людей. Вони виявили, що ризик розвитку слабоумства у віку до 65 років був особливо високим для чоловіків і жінок з високим рівнем холестерину.
Зокрема, йдеться про так званий холестерин ЛПНЩ, широко відомому як “поганий” холестерин. Це негативно позначається на кров’яних судинах і є одним з основних факторів ризику серцево-судинних захворювань.
Відповідно до попередніх досліджень
Керівник дослідження Томас Вінго пояснює:
“Необхідно з’ясувати, чи існує причинно-наслідковий зв’язок”. Дані цілком можна інтерпретувати таким чином, але результати з цього приводу не зрозумілі”.
Більш ранні дослідження вже показали, що холестерин є фактором ризику набагато більш поширеної форми деменції у літньому віку. Автори найбільшого на сьогоднішній день порівняльного дослідження хвороби Альцгеймера також радять не вживати продукти, що підвищують рівень холестерину.
Особливо шкідливі олія, сир та свинина. Бобові, такі як сочевиця чи нут, горіхи чи насіння соняшнику, вважаються знижуючими рівень холестерину та корисними для мозку.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!