Вчені розрахували смертельну дозу шоколаду
Вчені з Нью-Йоркського університету з’ясували, яка кількість шоколаду може призвести до смерті. Ймовірно, жодна людина у світі не зможе з’їсти стільки ласощів, оскільки дозування, після якого настають незворотні наслідки для організму, є занадто великим.
Шоколад може бути небезпечний, оскільки какао-боби, з яких його роблять, мають у своєму складі токсин теобромін, але у малих дозах він нешкідливий.
Даний рослинний алкалоїд має сечогінну та судинорозширювальну дію, а також призводить до виникнення тахікардії та головного болю. При велику концентрацію цього речовини в організмі серце людини може не витримати навантаження.
Однак у шоколаді дуже низький вміст теоброміну, тому ще до того, як він накопичиться у достатній для смерті кількості, шлунок просто не впорається з великим обсягом надходити в нього ласощі, а значить, трапезу продовжити не вдасться.
Людина, яка важить 80 кілограмів, повинна з’їсти 40 кілограмів молочного або 20 кілограмів гіркого шоколаду за раз. Мабуть, з цим завданням справитися ніхто не зможе.
Джерело news24.in.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!