Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені розвінчали міфі про шкоду солі, цукру та яєць
У підсумку, дієтологи розвінчали низку відомих міфів про їжу, зокрема про вред солі, цукру та яєць, передає sutura.org.ua
Вчені запевняють, що цукор найменш шкідливий серед інших підсолоджувачів. Вони часто викликають ряд складних захворювань, тоді як сахар у помірній кількості лише приносити користь, у тому числі і задоволення від смаку.
Сіль, як виявилося, дуже ефективна для зниження рівня холестерину у крові. Тому не варто цей продукт повністю прибирати з раціону.
Що стосується яєць, то раніше стверджувалося, що вони згубні для організму, оскільки підвищують той самий холестерин. Проте вчені довели, що одне яйце на день нікому не зашкодити, тому що концентрація холестерину у жовтку надто низька, тому говорити «ні» будь-якого продукту теж не обов’язково.
Також дослідники довели, що вино дуже корисне для тих, хто страждає на хворобу Альцгеймера, оскільки в ньому міститься корисне речовина ресвератрол. Однак його у вині так мало, що доведеться пити дуже багато, щоб отримати потрібний лікуючий ефект. А це може призвести до інших проблем алкогольної залежності.
Під приціл вчених потрапив міф і про те, скільки води потрібно випивати людині на добу. Дієтологи на всю заявляють, що людині на добу потрібно щонайменше 1,5 літра води, однак і тут вчені запевняють, що пити треба стільки, скільки хочеться. Тут немає певних норм, тому що потрібно враховувати комплекцію людини, її стан і, звичайно ж, клімат.
Дієтологи запевняють, що всьому має бути міра. Це головний запор здоров’я. Навіть ті продукти, які вважаються шкідливими, можуть бути цілком безпечними, якщо ними не зловживати.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!