Вчені спростовують шкоду червоного м’яса для серця
Дослідження вчених із США, опитує шкоду червоного м’яса для серця. Його вживання в нормальній кількості не збільшує ризику серцево-судинних захворювань, як це часто стверджується, констатують фахівці.
Співробітники Університету Індіані у Блумінгтоні проаналізували показники роботи організму у людей, які відмовилися від червоного м’яса, і тих, хто його таки їсть.
“Більшість показників метаболічного та серцево-судинного здоров’я, таких як чутливість до інсуліну та холестерин ЛПНЩ, – не відрізнялися у людей, які дотримувалися раціону з червоним м’ясом та раціону без нього”, – констатували в результаті науковці.
Вони підкреслюють, що м’ясо є високопоживним продуктом із високим вмістом білка, заліза, цинку. Аналіз вчених не підтвердив його шкоди навіть за досить інтенсивного споживання, якщо харчування людини в цілому є здоровим. Мова, правда, йде про пісне м’ясо.
“Наше дослідження показало, що збільшення споживання пісного м’яса як заміна рафінованого крахмалю у здоровій дієті не погіршує кардіометаболічні фактори ризику”, – резюмували автори роботи.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!