Вчені виявили, що пошкодженню кишківника сприяє надмірне вживання цукру

Головна / unsorted / Вчені виявили, що пошкодженню кишківника сприяє надмірне вживання цукру

У мишей, які отримували харчування з високим вмістом цукру, розвинувся коліт, тип запального захворювання кишківника (ЗЗК), і дослідники, які вивчали їх товстий кишківник, виявили більше бактерій, які можуть пошкодити захисну слизову кулю органу. Результати роботи були опубліковані в журналі Science Translational Medicine.

Дослідники з Південно-західного медичного центру Техаського університету протягом семи днів кормили мішів водним розчином з 10-відсотковою концентрацією різних харчових цукрів: глюкози, фруктози та сахарози. Вони виявили, що у мишей, які були або генетично схильні до розвитку коліту, або їм вводили хімічне речовину, що викликає коліт, розвивалися більш серйозні симптоми, якщо їм спочатку давали цукор.

Згідно з дослідженням, після цукрової дієти протягом семи днів у тих мишей, які отримували сахарозу, фруктозу та, особливо, глюкозу, спостерігалися значні зміни у мікробній популяції всередині кишківника. Вчені вважають, що ці дані можуть бути корисними для людей із ЗЗК.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!