Вчені виявили, що ризик розвитку діабету підвищується у людей, які вживають багато яєць

Головна / unsorted / Вчені виявили, що ризик розвитку діабету підвищується у людей, які вживають багато яєць

Омлет, пашот або варені яйця є популярним завтраком у всьому світі. Проте користь для здоров’я скромного яйця може бути не такою вже великою, про це повідомила група експертів з Університету Південної Австралії та Китаю.

Дослідження показало, що вживання більше одного яйця на день може спричинити розвиток цукрового діабету іншого типу, збільшуючи цей ризик майже на 60%.

Епідеміолог та експерт з охорони здоров’я, доктор Мін Лі з UniSA, говорить, що зростання кількості хворих на діабет викликає зростаючу стурбованість, особливо в Китаї, де зміни у традиційній китайській дієті впливають на здоров’я.

“Дієта є відомим фактором, який піддається модифікації, що сприяє виникненню діабету 2 типу, тому важливо розуміти спектр дієтичних факторів, які можуть впливати на зростаючу поширеність цього захворювання, – каже доктор Лі. – Хоча зв’язок між вживанням яєць і діабетом часто обговорюється. , це дослідження було спрямоване на оцінку довгострокового споживання яєць людьми та ризику розвитку у них діабету, що визначається рівнем глюкози в крові на натщесерце”.

Лікар говорить, що, хоча ці результати показують, що більш високе споживання яєць позитивно пов’язане з ризиком розвитку діабету у дорослих китайців, необхідні додаткові дослідження для вивчення причинно-наслідкових зв’язків. Щоб перемогти діабет, необхідний багатогранний підхід, який включає не лише дослідження, а й чіткий набір керівних принципів, які допомагають інформувати та спрямовувати громадськість. Це дослідження є одним із кроків до досягнення цієї довгострокової мети.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!