Вчені виявили, що вживання фісташок сприяє зниженню рівня “поганого” холестерину у крові.

Головна / unsorted / Вчені виявили, що вживання фісташок сприяє зниженню рівня “поганого” холестерину у крові.

Підвищений рівень “поганого” холестерину збільшує ризик розвитку інсульту та серцевих нападів, але, на щастя, знизити його допомагають доступні продукти.

Медиками було названо ідеальну закуску для зниження рівня “поганого” холестерину ЛПНЩ — (ліпопротеїни низької щільності) — це фісташки. Про те, чому вчені рекомендують додавати їх до раціону, розповідаємо далі.

“Поганий” холестерин призводить до накопичення так званих бляшок в артеріях.

Пояснюючи, чому вони вважають ці орехи ідеальною закускою для очищення кровоносної системи, фахівці вказали на значний вміст у них ненасичених жирів — олеїнової та пальмітолевої кислот. Завдяки їх дії зменшується кількість запальних ділянок на сосудових тканинах, де відбувається концентрація холестеринових бляшок. Крім цього, у крові значно скорочується кількість жирових компонентів.

“Згідно з 12-ти недневим дослідженням за участю людей, які страждають на ожиріння, регулярне вживання фісташок дозволило знизити рівень тригліцеридів майже на 33 відсотки”, – розповіли науковці.

За їх словами, фісташки можуть допомогти не лише покращити рівень холестерину в крові, а й стабілізувати сердечний ритм.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!