Вчені виявили, що вживання курячого м’яса може сприяти зниженню ризику розвитку раку молочної залози.

Головна / unsorted / Вчені виявили, що вживання курячого м’яса може сприяти зниженню ризику розвитку раку молочної залози.

Всі знають, що надмірне вживання червоного м’яса може викликати низку негативних проблем зі здоров’ям. Міжнародна група експертів рекомендує замінити у своєму раціоні червоне м’ясо на курячі, щоб знизити ризик розвитку раку молочної залози.

Наразі дослідження у цій галузі тривають, тому експерти говорять про можливе зниження ризику. Залишкові результати експерименту допоможуть зробити залишкові висновки.

Під час дослідження вченими проводилося спостереження за жінками, вік яких був у проміжку між 35 та 75 роками. Загалом у експерименті взяли участь 42 000 жінок. У 1536 учасниць був виявлений рак молочної залози. Проведений докладний аналіз раціону харчування цієї групи учасниць показав наявність великої кількості червоного м’яса у їх раціоні. Свою перевагу ці жінки надавали м’ясу телятині, яловичині, свинині та баранині. Порівняльний аналіз показав, що ця група учасниць мала вищий ризик розвитку раку молочної залози (на 22 %) у порівнянні з тими жінками, які періодично замінювали червоне м’ясо на курячі.

Вчені не закликають повністю відмовитися від вживання червоного м’яса, оскільки корисні сполуки, що містяться в цьому продукті, сприяють зміцненню імунної системи людини. Головною умовою вживання будь-якої їжі, включаючи і червоне м’ясо, є помірність. Часткова заміна червоного м’яса на курячі допоможе захистити організм жінок від раку молочної залози. Вчені планують і надалі проводити вивчення складу курячого м’яса, щоб підтвердити (або спростувати) користь курячого м’яса у боротьбі з раком.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!