Вчені виявили, що вживання куркуми із зеленим чаєм ефективно знижує рівень холестерину у крові.
Нещодавнє дослідження, опубліковане у BMC Complementary Medicine and Therapies, показало, що комбінація сполук у куркумі та зеленому чаї знижує рівень холестерину у мишей, які отримували раціон з високим вмістом жирів. Вчені вважають, що куркумін збільшує біодоступність EGCG (активного з’єднання зеленого чаю), що дозволяє йому надавати антигіперліпідемічну дію.
Активні речовини у куркумі творять справжні дива для організму. Куркумін – основний активний інгредієнт куркумі, відомий своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями. Однак, як і екстракт зеленого чаю (EGCG), куркумін має погану біодоступність. Дана Анджело Уайт, зареєстрований дієтолог з Університету Куїнніпака у Коннектикуті (США), каже, що “вживання його у каррі раз на місяць навряд чи дасть вам бажані протизапальні та антиоксидантні ефекти”.
Щоб перевірити цю гіпотезу, команда провела експерименти на мішах, які дотримувалися дієти з високим вмістом жирів. Вони розділили мишей на три групи. ), третя – розчин екстракту зеленого чаю з куркуміном (C)”.
Дослідники виявили, що група C зазнала найбільшого зниження рівня холестерину в крові. Вони повідомили, що куркумін допоміг збільшити біодоступність EGCG, дозволяючи йому впливати на зниження рівня холестерину.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!