Від них худнути, а не товстіють: якщо їсти макарони 3 рази на тиждень, можна позбутися від парочки.

Головна / unsorted / Від них худнути, а не товстіють: якщо їсти макарони 3 рази на тиждень, можна позбутися від парочки.

Багато людей вважають, що потрібно уникати вживання занадто великої кількості макаронів поряд з іншими рафінованими вуглеводами, якщо ви хочете схуднути. Але паста має низький глікемічний індекс, що означає, що вона викликає менше підвищення рівня цукру в крові, ніж більшість рафінованих вуглеводів.

Канадські дослідники з лікарні Святого Михайла спостерігали за впливом вживання макаронних виробів три рази на тиждень замість інших вуглеводів, під час дієти з низьким глікемічним індексом. Вони виміряли вплив на масу тіла та ІМТ у 30 рандомізованих контрольованих дослідженнях за участю майже 2500 учасників. Дослідження показало, що макарони не сприяють збільшенню ваги і що учасники насправді втратили невелику кількість ваги.

Низьковуглеводні дієти, такі як Whole30 і Кето-дієта, дуже популярні, і багато людей вважають, що ви повинні уникати вживання занадто великої кількості макаронів.

Але новий експеримент припускає, що припущення про те, що вживання макаронних виробів змусить вас додати у вазі, може бути дещо необґрунтованим.

Дослідження, опубліковане канадськими дослідниками у BMJ Open, тримало під контролем 2488 учасників, які їли макарони близько трьох разів на тиждень замість інших вуглеводів, а також дотримувалися дієти з низьким глікемічним індексом. Дотримання цієї дієти було важливою деталлю, наголосили автори.

Дієта з низьким ГІ заснована на концепції глікемічного індексу, який ранжує продукти за швидкістю, з якою організм розщеплює їх, щоб сформувати глюкозу.

Паста має низький глікемічний індекс, що означає, що вона викликає менше підвищення рівня цукру в крові, ніж більшість інших рафінованих вуглеводів, таких як рис та білий хліб.

Люди, що брали участь у дослідженні, з’їдали в середньому 3,3 порції макаронів на тиждень замість інших вуглеводів. Шкірна порція була еквівалентна приблизно половині чашки приготовленої пащі.

Фахівці виявили, що учасники цього експерименту фактично втратили близько 0,5 кг у середньому за 12 тижнів спостереження.

“Дослідження показало, що макарони не сприяють збільшенню ваги чи збільшення жиру в організмі, – сказавши провідний автор, доктор Джон Сівенпайпер, учений-клініцист з центру клінічного харчування та модифікації ризику лікарні. – Насправді, дійсно аналіз показав невелику втрату ваги. Таким чином, вопреки побоюванням, можливо, макарони можуть бути частиною здорової дієти, такої як дієта з низьким ГІ.”

Висновок дослідження також свідчить: макаронні вироби в контексті дієти з низьким ГІ не чинять негативного впливу на ожиріння і навіть знижують масу тіла та ІМТ у порівнянні з дієтою з високим ГІ. Але виготовлений такий продукт має бути з твердих сортів пшениці.

Вчені додали, що необхідні додаткові дослідження, щоб визначити, чи відсутність збільшення ваги поширюватися на макарони як частину інших здорових дієт.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!