Від хвороб щитовидної залози страждає безліч людей (особливо жінок – через гормональні зміни, з якими вони часто стикаються), передає sutura.org.ua

Однією з основних функцій щитовидної залози є секреція гормонів: тироксину (Т4) та трийодтироніну.

Хороший баланс цих гормонів відображається безпосередньо у нашому метаболізмі.

Таким чином, будь-яка зміна функції щитовидної залози викликає гіпертиреоз, захворювання, що вимагають особливого лікування та зміни способу життя.

У той же час, природні засоби дуже допомагають підтримати нормальну роботу щитовидної залози. Одним із таких “народних” коштів є мед і горіхи!

Оріхи регулюють функцію щитовидної залози.

Оріхи дуже корисні для вашого здоров’я і повинні бути в раціоні шкірного! Вони не тільки допомагають регулювати рівень холестерину, але також допомагають щитовидці.

Ось чому!

  • Волоські горіхи багаті на селен, важливий мікроелемент, який регулює роботу щитовидної залози і допомагає метаболізму.
  • Відсутність селену в організмі призводить до зменшення рівня йоду, що спричиняє гіпотиреоз;
  • З іншого боку, якщо у вас вже є запалення щитовидної залози, рекомендується споживати від 15 до 30 г горіхів на день.

Найкраще є зелені (молоді) орехи, оскільки вони містять найбільше селену.

Переваги меду для щитовидної залози.

Натуральний мед – справжній скарб для вашого організму. Регулярне вживання меду живить організм, підтримує функції мозку та сприяє кращому функціонуванню печінки.

Таким чином, якщо остання добре працює, щитовидна залоза не постраждає.

У той же час потрібно пам’ятати, що щитовидна залоза піддається впливу навколишнього середовища, і що токсини у повітрі і їжі можуть вплинути на її роботу.

Регулярне вживання меду допомагає детоксифікувати організм, збагачуючи його 100% натуральними живильними речовинами.

Крім того, мед стимулює виділення омега-6 жирних кислот, що, у свою чергу, регулює гормональні процеси організму. І останнє, але не менш важливе: мед – чудовий замінник цукру.

Мед та горіхи – найкращий засіб для вашої щитовидної залози.

Інгредієнти:

  • 40 зелених волоських горіхів;
  • 1л чистого 100% натурального меду;
  • одна велика скляна банка з кришкою.

Як зробити:

Розріжте зелені волоські горіхи навпіл або наріжте скибочками (можна провернути тільки із зеленими горіхами). Якщо ви берете звичайні орехи у твердій шкаралупі, очистіть їх і використовуйте тільки ядро.

Помістіть горіхи в скляну банку і залийте медом;

Суміш повинна постояти одну тиждень, а потім її можна їсти щоранку – дві чайні ложки (15 грам);

Засіб також можна їсти ввечері з куском житнього хліба. Крім корисних якостей – орехи у меді шалено смачні!