Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вранішню кофе зробити максимально корисною прості хитрощі
Коли кава – єдине, що змушує встати вранці з ліжка, важливо вміти правильно її приготувати. Незалежно від того, буде вона чорним або з вершками, можна збільшити користь напою, дотримуючись кількох простих порад.
Насамперед, необхідно правильно зберігати кавові зерна. Найкраще тримати їх у герметичному контейнері у темному прохолодному місці, щоб обмежити вплив вологи, світла та повітря. Крім того, експерти радять не купувати велику упаковку кофе, оскільки до того моменту, як вона підійде до кінця, зерна втрачають свою свіжість.
Щодо кофемолки, то бариста і співвласник компанії Methodical Coffee Вілл Шурц радить машину з конічними жерновами. Вона зможе подрібнювати зерна до потрібного розміру, що має “вирішальне значення для гарної чашки кофе”.
Щоб зробити максимально корисний напій, можна додати до нього кілька інгредієнтів.
Цедра апельсина та мед
Кава, в який доданий мед і цедра апельсина, не тільки зарядить енергією з ранку, але й забезпечить організм корисними речовинами. Вітамін С і цинк, що містяться в цедрі, простимулюють роботу імунної системи та захищають організм від бактерій та вірусів. Що стосується меду, то він містить близько 60 різних речовин, причому досить велику його частину складають витамини В2, РР, С, В6, біотин, Е, К, а також фолієва кислота.
Кориця
Один із найпростіших способів покращити смак і посилити користь ранкового напою – додати до нього трохи кориці. “Такий кава має протизапальну дію і добре поєднується з будь-яким молоком чи його альтернативою”, – каже Нутриціолог Ара Далзелл-Паттерсон. Ця спеція містить фітонутрієнти, має антибактеріальні властивості, знижує рівень цукру в крові і навіть допомагає позбутися від лишнього холестерину.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!