Насіння чіа містить у великій кількості жирні кислоти, протеїни, клітковину, антиоксиданти, мінерали та витамини. Завдяки цьому, воно здатне регенерувати шкіру, виводити жир, покращувати травлення та зміцнювати імунну систему.

Дієтологи завжди рекомендували насіння чиа, коли пацієнт слабкий чи відчуває нестачу енергії, особливо, якщо він спортсмен. На додачу до всіх переваг, насіння чиа допомагає запобігти раку.

Ви можете вживати насіння чиа щоденною, адже:

  • у ньому немає глютену
  • ви можете замінити нам яйця – просто змішайте насіння з маленькою кількістю води, дайте йому настоятися і додавайте до будь-якої страви
  • вилікувати проблеми з травленням завдяки високій концентрації клітковини
  • це найкраща їжа для мозку і для серця завдяки 20% омега-3
  • містить протеїн
  • укріплює нігті, волосся та шкіру
  • є відмінним джерелом залізу та витамину С
  • є особливо сильним антиоксидантом
  • добре підходить для діабетиків, оскільки регулює рівень глюкози у крові
  • містить кілька амінокислот
  • у ньому є більше кальцію, ніж молока.

Все, що вам потрібно, це 1 ложка насіння чиа, вживати потрібно щоденно. Оскільки воно дуже багате на клітковину, потрібно запивати його великою кількістю води. Сам смак дуже приємний і легкий, але ви можете навіть розмішати його з соком, додати до хліба чи навіть салат. Отже, насіння чия оберігає ваше серце, регулюючи тиск і рівень холестерину в крові.