Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Високий холестерин: скільки можна їсти яєць, щоб холестерин залишався в нормі?
Багатьох вчати, що яйця – синонім підвищення рівня, але так ли це насправді?
Яйця від природи багаті холестерином, проте холестерин у яйцях, схоже, не підвищує рівень холестерину, як це роблять інші продукти, що містять холестерин, такі як трансжири і насичені жири.
Хоча в деяких дослідженнях було виявлено зв’язок між вживанням яєць та серцевими захворюваннями, у цих результатів можуть бути й інші причини, йдеться у звіті клініці Мейо (США).
«Продукти, які люди зазвичай їдять з яйцями, такі як бекон, ковбаса та шинка, можуть підвищити ризик серцевих захворювань більше, ніж яйця».
Експерти у галузі охорони здоров’я радять вживати якнайменше дієтичного холестерину. Необхідно прагнути до того, щоб споживання не перевищувало 300 міліграмів (мг) на день.
Одне велике яйце містить близько 186 мг холестерину, який міститься у жовтку. Для тих, хто турбований рівнем холестерину та споживанням яєць, рекомендується вживати один яєчний жовток, а решта – з яєчним білком, щоб рівень холестерину залишався здоровим.
На думку фахівців, набагато важливіше обмежити кількість споживаних насичених жирів.
“Надто багато насичених жирів може підвищити рівень холестерину в крові. Більшість людей можуть їсти яйця, якщо вони є частиною здорової дієти з низьким вмістом насичених жирів. Якщо ви маєте високий рівень холестерину в крові, Вам слід обмежити кількість споживаного холестерину приблизно до 300 мг на день”.
Джерело arguments.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!