Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Визначена краща риба для зниження запалення в організмі
Запалення – важливий процес в організмі, оскільки таким чином він захищається від сторонніх мікроорганізмів. Однак іноді запалення переходитиме в хронічну форму, що може призвести до серйозних захворювань та станів.
Головними винуватцями розвитку цього процесу в кишечнику є оброблене м’ясо, випічка, фаст-фуд та додавання сахару. Але є продукти, які мають протизапальні властивості. Одним з найкорисніших вважається жирна риба, причому кращого за все із запаленням бореться скумбрія.
Риба багата жирними кислотами омега-3, які також знижують ризик серцево-судинних захворювань та рівень холестерину. Двома найважливішими омега – 3 є ейкозапентаєнова (EPA) та докозагексаєнова кислота (DHA).
Згідно з International Journal of Molecular Sciences, скумбрія, лосось, сардині, оселедець та форель містять найвищі рівні омега-3. При цьому в скумбрії омега – 3 найбільше: приблизно 2,5-2,6 г на 100 г. Як наголошується у Scientific Reports, регулярне вживання жирних кислот допомагає знизити рівні запальних біомаркерів в організмі особливо у пацієнтів з діабетом та серцево-судинними захворюваннями.
Джерело dailynews.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!