Вживання перцю чилі впливає на тривалість життя — припущення вчених
Попередні дослідження показали, що вживання в їжу перцю чилі, ймовірно, здатне знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань та раку.
Робота опубликована в Scientific Sessions і буде представлена на наукових сесіях Американської кардіологічної асоціації. Проведені раніше дослідження показали, що вживання перцю чилі може нести протизапальний та протиопухлинний ефекти, а також регулювати рівень цукру в крові. Це обумовлено вмістом у перці капсаїцину-алкалоїду, печучого на смак.
Вчені вирішили перевірити вплив вживання в їжу чилі на смертність від серцево-судинних захворювань. Для цього вони проаналізували інформацію про здоров’я та харчування 570 762 осіб із США, Китаю, Італії та Ірану. Дані взяли з провідних світових баз з охорони здоров’я. Серед іншого в базі містилася інформація про вживання в їжу перцю чилі.
Дослідники прийшли до висновку, що ті люди, які регулярно включали до свого раціону перець чилі, мали на 26 відсотків нижче ризик померти від серцево-судинних захворювань і на 23 відсотки — від раку. Більше того, відносне зниження смертності з інших причин у них також спостерігалося — і склало 25 відсотків.
Втім, поки вчені не поспішають робити залишкових висновків. Щоб точно визначити, чи дійсно чилі спричинили зниження смертності, потрібні додаткові дослідження. На вивчення впливу перцю чилі, крім цього, вплинули дані щодо вживання його у досліджуваних осіб, оскільки хтось їв його у великих кількостях, хтось — у менших.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!