Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Здоровий завтрак: найбільш шкідливі звички назвали дієтологи
Багато хто хоче снідати швидко і зазвичай вибирають страви, які не вимагають довгого приготування. Проте фахівці зі здорового харчування попереджають, що це може призвести до проблем із травленням та частих перекусів протягом дня. Щоб уникнути неприємних наслідків, експерти рекомендують дотримуватися під час завтраку кілька нехитрих правил.
Прості вуглеводи
Хоча швидко з’їсти булочку з чаєм або мюслі на завтрак може здатися зручним, але багато хто з популярних “ранкових” продуктів не приносять жодної користі організму. “Звичайна і прикра звичка-включати до Сніданку рафіновані вуглеводи. У продуктах, що використовують зерна, позбавлені корисних витаминів і мінералів, наприклад, заліза та витаминів групи B. Це робить їх дуже калорійними. Через те, що вуглеводи оброблені, вони швидко засвоюються і призводять до стрибків глюкози”, – розповіла доктор медичних наук Тріста Бест.
Як приклад вона навела пластівці з молоком, які перетравлюються приблизно через 30 хвилин, після чого знову з’являється відчуття голоду. Виходом із ситуації може стати вживання продуктів, що містять велику кількість білка, корисних жирів та клітковини. Зокрема, замість булочки з джемом можна з’їсти цільнозерновий хліб із горіховим маслом. Також можна додати фруктовий спред або мед.
Перепустка завтраку
Повна відмова від завтраку може мати негативні наслідки для здоров’я. Всупереч поширеній думці, перший прийом їжі дуже важливий, особливо для підтримки здорової ваги. За словами дієтологів, пропуск завтраку негативно впливає на розмір талії, оскільки метаболізм не запускається на початку дня, що знижує виробництво енергії. В результаті це призводить до постійних перекусів, оскільки організм все одно потребує калорій для своєї роботи.
Відсутність білка
Вживання тільки вуглеводів під час завтраку може призвести до різкого падіння цукру в крові за кілька годин. Хоча банані, наприклад, корисні для здоров’я, але, якщо не поєднувати їх з іншими продуктами, в обід почуття голоду буде особливо сильним. Щоб довше залишатися ситим і стабілізувати рівень цукру в крові, необхідно включати в Завтрак білок, який у великих кількостях міститься в яйцях, йогурті, горіховій олії та ін.
Швидкий завтрак
Якщо снідати швидко, мозок не встигає отримати сигнал від шлунка про те, що він ситий, розповіла лікар-дієтолог Шеннон Генрі. За її словами, мозок розуміє, що шлунок не порожній, тільки через 15-20 хвилин після початку їжі. Якщо з’їдати все протягом 10 хвилин або менше, можна з’їсти більше, ніж потрібно. Зокрема, в дослідженні за участю 3200 чоловіків і жінок японські вчені виявили, що швидке харчування безпосередньо пов’язане із лишнім вагою.
Джерело glamour.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!