10 вагомих доводів вживати буряк і від як зробити це правильно

Головна / unsorted / 10 вагомих доводів вживати буряк і від як зробити це правильно

Покращує функцію печінки

Буряковий сік часто використовують у детокс-дієтах. Це тому, що він допомагає покращити функцію печінки, яка, в свою чергу, допомагає виводити токсини зі всього організму.

Збільшення рівня гемоглобіну

Дуже важливо, щоб ваш гемоглобін був на оптимальному рівні, щоб ваше тіло функціонували належним чином. Низький рівень гемоглобіну може викликати анемію, чого можна уникнути, регулярно вживаючи буряк.

Вироблення гемоглобіну вимагає залізу, фолату та витамину B12. Буряк є відмінним джерелом фолієвої кислоти, а також добрим джерелом заліза.

Зменшити запалення

Симптоми, які включають почервоніння, набряк та біль, можуть викликати багато дискомфорту. Було доведено, що споживання буряку зменшує запалення.

Він містить беталаін, який виявляє протизапальні властивості.

Допомога у детоксикації

Щоб ваше тіло функціонувало оптимально, необхідно позбутися від токсинів, які можуть нашкодити. У буряковому соку є певні сполуки, звані беталаїни, які допомагають організму виводити токсині.

Покращує витривалість

Якщо випити буряковий сік перед тренуванням, то він може допомогти збільшити витривалість та покращити спортивні результати.

Буряк допомагає покращити циркуляцію кислорода у м’язах, що призводить до підвищення опірності, а також підвищення продуктивності.

Запобігає недоумкуватість

З віком наші когнітивні здібності починають знижуватися. Однією з основних причин цього є зменшення припливу крові до мозку.

Щоб збільшити приплив крові до мозку, рекомендується вживати буряк. Розумові здібності значно покращуються при регулярному вживанні сирої буряки.

Буряк допомагає вилікувати артрит

Велика кількість буряків може перешкоджати засвоєнню кальцію! Але помірна допомагає вилікувати і запобігти артриту, розчиняючи накопичені відкладення навколо суглобів і тканин. Високий вміст лугу у свердловому соку викликає розчинення цих відкладень.

Боротьба з анемією

Анемія – це стан, при якому в крові низький рівень гемоглобіну. Буряк містить велику кількість фосфору, магнію, калію, цинку, кальцію, йоду, сірки, міді, жирів, вітамінів В1, В2, В6, витамину Р і ніацину. В результаті він ефективно допомагає боротися з анемією.

Контроль діабету

Буряк містить альфа-ліпоєвукислоту, антиоксидант, який знижує рівень глюкози та підвищує чутливість до інсуліну. Знімає стрес-індуковані зміни у діабетиків. Дослідження підтверджують, що цей антиоксидант бореться з такими станами, як периферична та вегетативна нейропатія у людей з діабетом.

Запобігає атеросклерозу

Оксид азоту необхідний для розширення кровоносних судин і допомагає покращити кровообіг. В результаті це стає ефективною профілактикою артеріальних захворювань, таких як атеросклероз. Буряк містить значну кількість оксиду азоту, що сприяє зниженню ймовірності атеросклерозу.

Він працює як миючий засіб для тіла

Буряковий сік у поєднанні з соком моркви та/або огірка творити чудеса, щоб очистити організм зсередини. Особливо для очищення нірок та жовчного міхура.

Вибір та зберігання

Як і в разі більшості свіжих соків, буряковий сік не можна зберігати протягом тривалої години. Якщо ви готовите буряковий сік, рекомендується пити його відразу. Це пов’язано з двома факторами – теплом та окисленням, – яке може призвести до деградації соку. Але ви можете зберігати його в холодильнику, якщо ви використовуєте герметичний контейнер для зберігання.

Додавання соку лимона або лайма або будь-якого іншого фрукту, що містить лимонну кислоту, може допомогти продовжити термін придатності соку, оскільки він діє як природний консервант.

Ще один спосіб зберегти сік – заморозити його, але це може призвести до втрати питних речовин.

Завжди віддавайте перевагу вживанню сирої буряки. Вплив високих температур може призвести до того, що буряк втратить свою харчову цінність.

Інші поради щодо використання бурякового соку

Буряк дає здоровий плюс вашим смузі з яблуком, капустою чи шпинатом.

Буряковий сік – це по суті здоров’я у склянці. Тому обов’язково включіть його у свій раціон. Особливо якщо у вас є проблеми з випаданням волосся.

Обережність

Хоча буряковий сік безпечний при вживанні у помірних кількостях, але надмірне вживання бурякового соку може спричинити низький рівень кальцію та посилити захворювання нірок.

Буряковий сік може також привести до стану, який називається бетурія, коли січа стає розовою або червоною. Це не вважається вредним, але може вказувати на дефіцит заліза, а також наявні проблеми з почками.

Дана стаття має виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся із сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-яких результатів і не несе жодної відповідальності за вред або інші последствия, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!